Alla inlägg den 15 augusti 2008

Av Peter - 15 augusti 2008 13:40

Då är det dags för huvudstadens representant i elitserien, Djurgårdens IF!

Återigen är den en skribent på svenskafans.se, Anton Högsander, som svarar på frågorna.



Marcus Ragnarsson återvänder till Djurgården, han har minst sagt gått en liten omväg tillbaka till elitserien. Efter NHL-äventyret har han spelat i Almtuna, hur stora förhoppningar kan man ha på Ragnarsson efter åren i allsvenskan?

-Marcus Ragnarsson är en rutinerad spelare som vet vad som krävs av honom. Med sin fina ledarförmåga och sitt bidragande lugn i den defensiva och såväl offensiva zonen kommer Ragnarsson att bli en värning att räkna med.


Djurgården slutade på sjunde plats i grundserien förra året, vad talar för en bättre placering i år?
- Djurgården har en bättre forwardsuppsättning där det finns en intressant blandning mellan unga, finurliga lirare och äldre mer rutinerade herrar. Att även Stockholmarna har fått behålla sina "stomme-spelare" i form av Kristofer Ottosson, Nichlas Falk, Fredrik Bremberg, Jimmie Ölvestad och Ronnie Pettersson och sedan varva detta med nya högintressanta spelare är ett vinnande koncept på forwardssidan. Däremot är Djurgårdens försvarsspel och målvaktsspel ett frågetecken som ligger och skaver. Om det inte klaffar i den defensiva biten lär Djurgården få svårt att hävda sig och klara av slutspelsplatsen. Om så det defensiva visar sig stämma kan Djurgården mycket väl slåss i toppen.


Hammarby i konkurs, AIK satsar mot eliten och Djurgårdens hemmasnitt på 6623 personer, hur mår egentligen hockeyn i Stockholm?

-Stockholmshockeyn har länge varit dåligt ställd. Detta är knappast en nyhet. AIK har en intressant trupp som säkerligen kommer kunna slåss om en elitserieplats när allt faller omkring. Att Djurgården har lyckats starta ett samarbete med AEG måste klassas som ett steg i rätt riktning. Nu kan Stockholmarna få chansen att få de ekonomiska musklerna som man så länge har sökt efter. Gällande Hammarby fanns där inte mycket kvar att ge. Klubben var helt enkelt slut på elitnivå.


3 snabba:
Placering i årets serie för Djurgården?
-Djurgården - 6:e plats


Vilka får kvala?
-Luleå och Rögle


Trumma eller inte trumma?
-Ge fan i att trumma!


Tack för denna "Djurgårdsanalysen" Anton!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

När Rögles publik beröms i media, känner du dig delaktig då?
 Ja!
 Nej!
 Ibland...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<<
Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards